Što su to obnovljivi izvori energije?


Svi smo mi dobili na uplatnicama od HEP-a naknadu za obnovljive izvore energije, prirodne energente.Dakle, obnovljive izvore možemo svrstati u nekoliko područja kao što su vjetrogeneratori, fotonaponske elektrane,biomasa,vjetar, hidroelektrane . Zadržat će mo se na dijelu koji nam je najdostupniji.Solarni fotonaponski sustavi daju vam više razloga da volite sunce. Poklanjaju vam potrebnu električnu energiju, štede novac i štite okoliš. Solarni sustavi su idealni za kleti, poljske kućice, vikendice, kampere i sve ljubitelje prirode koji bježe iz civilizacije.Solarni kompleti sadrže sve što je potrebno za proizvodnju ekološki čiste i besplatne struje u svim vremenskim uvjetima i kroz cijelu godinu. Solarni sustavi omogućuju da iskoristite snagu sunca, najveći i beskonačan izvor energije.Ovaj neiscrpan izvor energije dostupan je besplatno svugdje gdje sunce sja, korisnicima daje slobodu korištenja za svoja boravišta daleko od civilizacije.Za razliku nuklearnih i fosilnih izvora energije  ne zagađuju okoliš i traže vrlo malo održavanja.
Mrežno vezani ili komercijalni fotonaponski sustavi omogućuju povrat cijelokupne investicije sa određenom zaradom ovisno o području u kojem se sagradi elektrana.
Pravilnik o obnovljivim izvorima energije prepoznaje tri kategorije Sunčanih ili Fotonaponskih ili Solarnih Elektrana u sustavu povlaštenog proizvođača električne energije.

Nema komentara:

Objavi komentar